14 – 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçim sonuçları Türkiye’mize ve Aydınımıza hayırlı olsun.

Bilindiği üzere 14 Mayıs 2023 pazar günü ülkemizde cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri yapılmış ve katılım % 87,04 oranında gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların % 49,52’sini Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, % 44,88’ini Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, % 5,17’sini ATA İttifakı’nın adayı Sayın Sinan OĞAN ve % 0,43’ünü Sayın Muharrem İNCE almıştır. Bu sonuçla Cumhurbaşkanlığı seçimi; 1. turda hiçbir adayın yeterli çoğunluğu alamaması nedeniyle 2 tura kalmıştır. 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU katılmış ve Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, % 52,14 oy oranı ile en fazla oyu alarak Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

14 Mayıs 2023 tarihindeki milletvekilleri genel seçimlerinde Cumhur İttifakı % 49,47 oy ile 323 milletvekili, Millet İttifakı % 35,02 oy ile 212 milletvekili, Emek ve Özgürlük İttifakı % 10,55 oy ile 65 milletvekili çıkarmıştır. Bu sonuçlara göre; Adalet ve Kalkınma Partisi 268, Cumhuriyet Halk Partisi 169, Yeşil Sol Parti 61, Milliyetçi Hareket Partisi 50, İyi Parti 43, Yeniden Refah Partisi 5, Türkiye İşçi Partisi 4 milletvekili ile TBMM’de temsil hakkı kazanmıştır.

Aydın il geneli cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların % 56,04’ünü Millet İttifakının adayı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, % 38,08’ini Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, % 5,20’sini ATA İttifakı’nın adayı Sayın Sinan OĞAN ve % 0,68’ini Sayın Muharrem İNCE almıştır. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda Aydın’daki oyların % 59,80’ini Millet İttifakının adayı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, % 40,20’sini Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN almıştır.

Aydın il geneli milletvekilleri seçimlerinde Millet İttifakı % 48,54 oy oranı Cumhur İttifakı % 38,96 oy oranı almıştır. Bu sonuçlara göre; Cumhuriyet Halk Partisi 4, Adalet ve Kalkınma Partisi 3, İyi Parti 1 milletvekili ile TBMM’de temsil hakkı kazanmıştır.

Milli iradenin tezahürü olan; 14 Mayıs tarihinde yapılan milletvekilliği genel seçim sonuçları ile 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı sonuçlarının Türkiye’miz ve Aydınımız için hayırlı olmasını diliyoruz. Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı ve Aydın Milletvekillerimiz başta olmak üzere milletvekili seçilen 28. Dönem Milletvekilimizi kutluyor, yürütme ve yasama görevlerinde başarılar diliyoruz.

Türkiye’mizin bilim, sanat, hukuk, ekonomi, sanayi, teknoloji alanında gelişmesi, kalkınması ve çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesi her Türk Vatandaşı gibi bizim de en büyük temennimizdir. Bu temennimizin en kısa sürede gerçekleşmesi, ülkemizin dünya nezdinde hak ettiği yere gelmesi için herkese görev ve sorumluluk düşmektedir. Toplumsal uzlaşma içinde birlikte hareket edildiği takdirde Türkiye’mizin ve Aydınımızın çözülemeyecek sorunu bulunmamaktadır.

Bu kapsamda Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bizler inanıyoruz ki; sorunlarımızın çözümü için şimdi devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle ve vatandaşımızla birlikte hareket etme ve çalışma zamanıdır.

Aydınımızın bilinen ve çözülmesi gereken sorunlarının en kısa sürede çözümü, daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi, üretim alanlarının doğaya zarar vermeden daha verimli kullanılması, üretilen ürünlerin çeşitliliği ve kalitesinin artırılması, katma değeri yüksek ürünlere işlenmesi, ihracatının arttırılması, çevreye ve doğaya zarar vermeden yatırım için uygun alanların oluşturulması ve projeler üretilmesi, gelişen teknolojinin takip edilmesi ve uygulanabilmesi, ilimizin gelişmesi için yeni düşüncelerin üretilmesi ve bunun uygulanabilmesi ilimizin tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte ve tam uyum içinde çalışılmasıyla sağlanacaktır.

Bunun yanında siyasi ve bürokratik alanda Aydınlı insanımızın ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olması Aydınlılar Derneği olarak en büyük temennimizdir. Çünkü Aydın insanı yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahiptir ve Aydınımız ve Aydın insanı bunu hak etmektedir.

Dernek olarak amacımız; Aydın-Ankara arasında bir köprü vazifesini yerine getirerek hemşerilerimiz arasındaki birliktelik ve dayanışmayı daha ileriye taşımak, Aydın ve bölgemiz insanlarının yanında olmak ve sahip çıkmak, Aydın’daki kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek Aydınımızın gelişmesine ve her yönüyle tanıtımına katkı sağlamak, Ankara’da Aydınımızı güçlü bir şekilde temsil ederek Aydınımıza, Bölge’mize ve Türkiye’mize hizmet etmektir.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında ülkemiz ve Aydınımızın kalkınması adına vizyoner projelerin geliştirilmesinde ideolojik ayrışmaları bir tarafa bırakarak siyasette, bürokraside, iş dünyasında ve sivil toplumda yer alan hemşerilerimizin işbirliği içerisinde çalışarak Aydınımızın ve Aydınlının güçlenmesine destek vermenin bir görev olduğuna inanıyoruz.

İlimizden milletvekili seçilen CHP Milletvekilleri Sayın Bülent TEZCAN, Sayın Hüseyin YILDIZ, Sayın Süleyman BÜLBÜL ve Sayın Evrim KARAKOZ, AK Parti Milletvekilleri Sayın Mustafa SAVAŞ, Sayın Seda SARIBAŞ, Sayın Ömer ÖZMEN ve İYİ Parti milletvekili Sayın Ömer KARAKAŞ’ı tebrik ediyor, TBMM’deki yasama görevlerinde başarılar diliyoruz. Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak milletvekillerimizin Aydınımızın gelişmesi, kalkınması ve hak ettiği yere gelmesi için yapacak olduğu çalışmalarda her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.

Siz değerli milletvekillerimizin de “Aydın’ın Aydın insanı her daim bir adım önde olmalıdır” anlayışında yola çıkarak hemşerilerimize Ankara’da sahip çıkarak her platformda destek olacağınıza inancımız tamdır. Bizler, sizlerin katılımcı anlayış ve geniş ufukla sunacağınız her türlü fikir, proje ve etkinliği gerçekleştirmede sizlerle birlikte ve el ele olmak ve Aydınımızı güçlendirmek arzusundayız. Bu noktada dernek olarak bize düşen her görevi yerine getirmek için çalışacağımızın bilinmesini isteriz.

Bu vesile ile Cumhurbaşkanımızı ve milletvekillerimizi kutluyor, seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmesine katkı sağlayan kamu görevlilerine, cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarına, siyasi partilerin yöneticileri ve temsilcilerine teşekkür ediyor, seçim sonuçlarının milletimize, Türkiye’mize, Egemize ve Aydınımıza hayırlar getirmesini diliyoruz.

Yönetim Kurulu
Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği