Derneğimizin bünyesinde 2017 yılında oluşturduğumuz Aydınlılar Türk Halk Müziği Ege Türküleri Korosu 2. Konserini 12.06.2023 Pazartesi günü Yenimahalle Belediyesine ait 4 Mevsim Tiyatro Salonunda verdi.

Konsere Demokratik Sol Parti Genel Başkanı İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Sayın Önder Aksakal ve eşi Feride Aksakal, derneğimizin 4. Genel Başkanı Sayın Yusuf Özdemir, Denizliler Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Hamit Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, Neva Sanat, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sayın Gülderen Kaygun, şefimiz Sayın Mehmet Gürbüz’ün başkanı olduğu Anadolu Türkü Akademisi Derneği yöneticileri, Egeli hemşehrilerimiz ve Ege Türkülerine gönül veren türksever dostlarımız katıldı. Konserimize Aydın milletvekillerimiz Sayın Mustafa Savaş, Sayın Süleyman Bülbül ve Sayın Ömer Özmen telgraf göndererek konserin hayırlı geçmesi temennisinde bulundular.

Dernek Başkanı Halil Apaydın konser öncesi yaptığı konuşmada milletleri bir arada tutan en önemli unsurlardan birinin kültür olduğunu, kültürün ise toplumsal gelişim sürecinde paylaşılan yaşanmışlıkları, gelenek ve göreneklerimizi, davranış biçimlerimizi, dilimizi, hikâyelerimizi içine alan bir topluma özgü düşünce ve sanat eserlerinin bütünü olduğunu, türkülerin de kültürü en güzel şekilde içinde yaşatan ve gelenek nesillere aktarımda yardımcı olan en önemli öğe olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Halil Apaydın doyduğumuz topraklarda türkülerimizi söyleyerek kültürümüzü yaşamaya, yaşatmaya, tanıtmaya ve gelecek nesillerimize aktarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla 2017 yılında dernek bünyesinde oluşturdukları Türk Halk Müziği Ege Türküleri Korosunun çalışmalarını pandemi nedeniyle ara verdiğini koromuzun bugünkü 2. konserinde; dedelerimizden ve ninelerimizden duyduğumuz ve öğrendiğimiz, sevilen ve unutulmaya yüz tutmuş Ege türkülerinin söyleneceğini, zeybek teke yöresi oyunlarının oynayacağını ifade etti.

Dernek başkanımız Halil Apaydın konuşmasının sonunda vermiş oldukları emeklerden dolayı koro şefimiz Sayın Mehmet Gürbüz ve korist arkadaşlara, konserin hazırlanmasında maddi manevi bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanına ve sponsorlara, oyunlarıyla destek olan zeybek ve teke yöresi oyuncularına, belediye çalışanlarına, sunucumuza, saz heyeti, ses sistemine ve katılımları nedeniyle davetlilere teşekkür etti.

Dernek Başkanımız Halil Apaydın’ın konuşmasından sonra selamla konuşması yapan DSP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sayın Önder Aksakal yaptığı konuşmada Ankara’da hemşehrilerimizle birlikte olmaktan ve ege türküleriyle egeyi burada yaşayacak olmaktan mutlu olduğunu, bu tür organizasyonların kolay olmadığını, bu nedenle şefimize ve koromuzdaki arkadaşlarımıza ve konseri hazırlayan dernek başkanı ve yöneticilerini, destek olan sponsorlarımızı bu güzel organizasyon için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şef Mehmet Gürbüz yönetimindeki koromuz, 2 bölümde sunduğu Ege Türküleri Konserinde Ege bölgesinin sevilen ve unutulmaya yüz tutmuş türkülerini seslendirdi. Türkülerin söylendiği sırada derneğimizin zeybek ekibi zeybek oyunlarıyla, Neva Sanat Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları teke yöresi oyunlarıyla türkülerimize eşlik etti. Konserde korist Ali Gül’ün yöresel ağızla yazdığı “Nolcek Bu Diyet” başlıklı şiir ve merhum Özay Gönlüm’ün yöresel ağızla yazdığı “Ninenin Mektubu” Denizlili hemşehrimiz korist Ali Gül tarafından seslendirildi.

Koristlerimiz yöremizde kullanılan 8 köşe şapka ve yağlık ile sahnede yer aldı. Konserde sunucu hemşehrimiz Sayın Ahmet Özen anlattığı fıkralar ve akıcı sunumu gecemize renk kattı. Koristlerimizden ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki hemşehrimiz Sayın Bilge Deniz Apaydın’ın seslendirdiği Kütahya yöremize ait Ebegümecini Toplayalım/Samsak Döveci türküsü izleyicilerden büyük alkış aldı. Şefimiz Mehmet Gürbüz yönetiminde koromuzun ve solistlerimizin seslendirdiği birbirinde güzel ege türküleriyle coşan hemşehrilerimiz Ankara’da egeye dair güzel bir gece yaşadılar.

Aydınlılar Türk Halk Müziği Ege Türküleri Koro Konserinde görev alan çalışmalara aksatmayan koristlerimize, koromuzu en güzel şekilde çalıştıran kıymetli şefimiz Mehmet Gürbüz’e, konserin hazırlanmasında maddi manevi desteğini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a, Elsa Ortopedi Lmt Şirketi sahibi Hüseyin Yaraneri’ye, Asır Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi sahibi Namık Özyılmaz’a, Meşe Eczanesi sahibi Ahmet Meşe’ye programı sunan hemşehrimiz Ahmet Özen’e oyunlarıyla bizlere destek olan Neva Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gülderen Kaygun’a bizlere destek olan Anadolu Türkü Akademi yöneticilerine oyunlarıyla Egeyi yaşatan derneğimizin zeybek ekibinin oyuncularına, bizlere güzel bir gece yaşatan saz heyetine, ses sistemi organizasyon yetkilisine, salonun hazırlanmasında emeği geçen Yenimahalle Belediyesi personeline şükranlarımızı sunarız.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği