Ankarada faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Kurban Bayramının 3. Günü Yenipazar ilçemizdeki Yörük Ali Efe Müzesi bahçesinde hemşehrilerimizle bayramlaşma yapıldı ve devamında Yörük Ali Efe Müze gezisi gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, Kırsal Kakınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar, Yenipazar Belediyesi Eski Başkanı Zafer Savcı, İzmir’de  faaliyet gösteren Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği Başkanı Mehmet Oğuz, Büyük Menderes Platformu Başkanı İbrahim Ayvazoğlu, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Efeler Belediyesi Kültür Müdürü Zeki Köse, İstanbul Aydın İli ve İlçeleri Eğitim ve Araştırma Vakfı önceki dönem başkanı Aydın Çetin ve vakıf üyeleri, derneğimizin üyeleri, Ankara’da bulundukları dönemlerde derneğimizde katkı sağlamış ve destek olmuş hemşehrilerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizden oluşan kalabalık bir hemşehri grubu katıldı.

Bayramlaşma saat 10:50 de Dernek Başkanı Halil Apaydın’ın açılış konuşması ile başladı. Başkan Halil Apaydın konuşmasında dernek olarak düzenlenen bayramlaşmada uzun zamandır görmediğimiz hemşehrilerimizi görmekten mutlu olduğunu, bugün burada hem bayramlaşma, hem derneğimize farklı zamanlarda destek olmuş hemşehrilerimizin birbirleri ile tanışmalarını sağlamak, hem il ve ilçelerimizin önemli yerlerini tanımak ve tanıtmak ve Milli Mücadelemizin önemli kahramanı Yörük Ali Efe’nin Yenipazar  ilçesinde bulunan mezarı ve müzesini gezerek bilgi sahibi olmak amacıyla toplandıklarını ifade etti.

Başkan Halil Apaydın konuşmasının devamında bayramlaşmaya İstanbul, İzmir ilimizde faaliyet gösteren Aydınlı dernek yöneticilerinin de katılmasından mutlu olduğunu, Ekim 2023 tarihinde Ankarada buluştuklarını ve milletvekillerini ziyaret ettiklerini, gurbette yaşayan yetişmiş Aydınlı insanların tespiti için çalışma yaptıklarını, bu insanların bilgi birikiminden ve tecrübesinden Aydının nasıl yararlanabileceği üzerinde kafa yorduklarını, bu konuda ileri günlerde Valimizin, Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarının, kamu kurumlarımızın Ticaret Sanayi ve Esnaf odalarımızın bilgisi ve katılımı ile bir çalıştay yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Sayın Başkan, dernek olarak 64 öğrenciye burs verdiklerini bu konularda maddi manevi destek olan hemşehrilerimize şükranlarını sunduğunu, halk müziği ve sanat müziği koro çalışmaları ve konserleri, zeybek kursları, AB projeleri, ot şenliği, panel ve söyleşiler, kahvaltılar, geceler, hemşehri ziyaretleri gibi çeşitli etkinlikler yaparak hemşehrilerimizi bir arada tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Sayın Başkan konuşmasının devamında tarihi, turistik yerlere ve müzelere geziler düzenleyerek ilimizin değerlerini  tanımak ve tanıtmak gerektiğini, bu amaçla bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek ilimizin yetişmiş insan potansiyeline de sahip çıkmak ve her alanda destek olmak gerektiğini, insanımızın bunu hak ettiğini söyledi. Sayın Başkan konuşmasının sonunda önümüzdeki günlerde bu tür kültürel etkinliklere devam edeceklerini, ileriki yıllarda Ankara da öğrenci yurtları, misafirhane ve yerel ürünleri bulabilecekleri bir yer kazandırmaya çalışacaklarını ifade ederek bugün bu etkinliğe katılan hemşehrilerimizin bayramını kutlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sayın Başkan ayrıca Aydın İl Kültür Müdürü Ahmet Demir’e, Yenipazar Belediye Başkanı Malık Ercan’a, alanı  düzenlenmesinde bizlere destek olan Serkan Saraçoğlu’na

Dernek Başkanı Halil Apaydın’ın konuşmasından sonra Yenipazar Belediye Başkanı Malık Ercan hemşehrilerimizi Yenipazar’da ağırlamaktan tanımaktan mutlu olduğunu, her zaman hemşehrilerimizin yanında olduğunu ifade etti. Sayın Başkanın konuşmasının ardından bayramlaşmaya katılan katılımcılar söz aldı ve kendilerini tanıtarak duygu düşünce ve isteklerini ifade ettiler.

Bayramlaşmanın ardından müze kısmına geçerek emekli Kıdemli Per.Albay ve Yazar Fatih Özkurt’un anlatımı ile Yörük Ali Efe Müze gezisi yapıldı. Fatih Özkurt, Yörük Ali Efe’nin hayatı, Albay Şefik Aker’le görüşmesi, malgaç baskınını, liderlik özelliği  kurtuluş savaşında yaptığı kahramanlıklarını kısa anekdotlar ve akıcı bir üslupla anlattı. Sayın Özkurt müzenin yapılışı, kullanımı, müze hâline getirilişi, içinde bulunan eşyaları ile hakkında bilgi verdi.

Müze gezisinin ardından Yörük Ali Efe’nin mezarında okunan dua fotoğraf çekimi ve katılımcıların dağılması ile saat 13:00 de sona erdi.

Derneğimiz tarafından düzenlenen bu programa zamanlarını ayırıp katılım sağlayan Yenipazar Belediye Başkana, TKDK Aydın İl Koordinatörüne, Yenipazar Belediyesinin Eski Başkanına, etkinliğe katılım sağlayan dernek, vakıf ve platform Başkan ve yöneticilerine yerel basın temsilcisine, rehberimize hemşehrilerimize teşekkür ederiz.