Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin Türk Müziği Topluluğunun Bahar Konseri 29.05.2024 Çarşamba günü Ankara Tiyatroları 75. Yıl Sahnesinde gerçekleştirildi. Saat 19:30’da başlayan Aydınlılar Türk Müziği Korosunun Bahar Konserine Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Emekli Valiler Yılmaz Ergün, Kemal Önal ve Fahri Öztürk,  Derneğimizin 4. Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Uşaklılar Derneği Başkanı Nuray Salıcı, Antalyalılar Derneği Başkanı Hüseyin Sakarya,  Ankara’da yaşayan EGE’li hemşerilerimiz ve Türk Sanat Müziğine gönül vermiş sanatseverlerden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Konserimize Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Cengiz Altınkaya, milletvekillerimiz Mustafa Savaş, Süleyman Bülbül, Ömer Karakaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağ, hayırsever iş insanları Aysel Sabuncu ve Muhyettin Kaya telgraf ve çiçek göndererek konserimizin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Aydınlılar Türk Müziği Koro Konserimiz Sayın Suat Yıldırım yönetiminde Türk Sanat Müziğinin uşşak, hüzzam, muhayyerkürdi, acemkürdi, nihavend, hicaz, nişabur makamlarının sevilen eserleri koromuz ve solistlerimiz tarafından seslendirildi. Koromuzun seslendirdiği Ah Bir Ataş Ver türküsünü solistimiz Sayın İnönü Abacı, Yörük Ali Zeybeği türküsüne Dernek Başkanımız Halil Apaydın ve eşi Derya Apaydın, Batuhan Mert ve Mehmet İnan Taşkın oyunlarıyla eşlik ettiler. Koromuzun seslendirdiği eserlerde oynanan zeybek gösterileri, hemşerhrimiz İnönü Abacı’nın yöresel şiveyle okuduğu merhum Özay Gönlüm’ün Ninenin Mektubu ve koromuz ve koristlerimşz tarafından okunan eserler izleyicilerden büyük alkış aldı. Konserimiz şef Suat Yıldırım’ın kendi bestelediği 2 eserle sona erdi.

Aydınlılar Türk Sanat Müziği Korosunu yöneten Şef Suat Yıldırım beyefendiye, koromuzun kurucusu Sayın Özben Sezgin Erkök hanımefendi başta olmak üzere korumuzu oluşturan arkadaşlarımıza, saz üstatlarımıza, sunucumuz Sayın Birnur Usta hanımefendiye, ses ve ışıkta görevli arkadaşlarımıza, konserimize destek olan İN-CO İnşaat Şirketi Sahibi Yusuf Özdemir’e, konser salonunun düzenlenmesinde emeği geçen hemşerimize ve zamanlarını ayırıp konserimize gelen değerli dinleyicilerimize teşekkür ederiz.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu