Ankarada faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Ramazan Bayramının 3. Günü Çine Kuvayı Milliye Müzesi bahçesinde hemşehrilerimizle bayramlaşma yapıldı ve devamında Kuvayi Milliye Müze gezisi gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya Çine Belediyesi Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Kırsal Kakınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar, Çine Eski Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz, Derneğimizin 4. Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Özçakır, Alabanda Kültür Derneği Başkanı Nuri Şenkaya, İstanbul Aydın İli ve İlçeleri Eğitim ve Araştırma Vakfı önceki dönem başkanı Aydın Çetin ve vakıf üyeleri, İzmirde faaliyet gösteren Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kazım Çakır, Yeni Ufuk Gazetesi imtiyaz sahibi Sadettin Çetin, derneğimizin üyeleri, Ankara’da bulundukları dönemlerde derneğimizde katkı sağlamış ve destek olmuş hemşehrilerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizden oluşan kalabalık bir hemşehri grubu katıldı.

Bayramlaşma saat 10:50 de Dernek Başkanı Halil Apaydın’ın açılış konuşması ile başladı. Başkan Halil Apaydın konuşmasında dernek olarak düzenlediğimiz bayramlaşmada uzun zamandır görmediğimiz hemşehrilerimizi görmekten mutlu olduğunu, bugün burada hem bayramlaşma, hem derneğimize farklı zamanlarda destek olmuş hemşehrilerimizin birbirleri ile tanışmalarını sağlamak, hem il ve ilçelerimizin önemli yerlerini tanımak ve tanıtmak ve Çine ilçemizin önemli tarhi ve kültürel bir mekanı olan Kuvayı Milliye Müzesinin gezerek bilgi sahibi olmak amacıyla toplandıklarını ifade etti.

Başkan Halil Apaydın konuşmasının devamında bayramlaşmaya İstanbul, İzmir ilimizde faaliyet gösteren Aydınlı dernek yöneticilerinin de katılmasından mutlu olduğunu, Ekim 2023 tarihinde Ankarada buluştuklarını ve milletvekillerini ziyaret ettiklerini, gurbette yaşayan yetişmiş Aydınlı insanların tespiti için çalışma yaptıklarını, bu insanların bilgi birikiminden ve tecrübesinden Aydının nasıl yararlanabileceği üzerinde kafa yorduklarını, bu konuda ileri günlerde Valimizin,  Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarının, kamu kurumlarımızın Ticaret Sanayi ve Esnaf odalarımızın bilgisi ve katılımı ile bir çalıştay yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Sayın Başkan, dernek olarak 64 öğrenciye burs verdiklerini bu konularda maddi manevi destek olan hemşehrilerimize şükranlarını sunduğunu, halk müziği ve sanat müziği koro çalışmaları ve konserleri, zeybek kursları, AB projeleri, ot şenliği, panel ve söyleşiler, kahvaltılar, geceler, hemşehri ziyaretleri gibi çeşitli etkinlikler yaparak hemşehrilerimizi bir arada tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Sayın Başkan konuşmasının devamında tarihi, turistik yerlere ve müzelere geziler düzenleyerek ilimizin değerlerini  tanımak ve tanıtmak gerektiğini, bu amaçla bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek ilimizin yetişmiş insan potansiyeline de sahip çıkmak ve her alanda destek olmak gerektiğini, insanımızın bunu hak ettiğini söyledi. Sayın Başkan konuşmasının sonunda önümüzdeki günlerde bu tür kültürel etkinliklere devam edeceklerini, ileriki yıllarda Ankara da öğrenci yurtları, misafirhane ve yerel ürünleri bulabilecekleri bir yer kazandırmaya çalışacaklarını ifade ederek bugün bu etkinliğe katılan hemşehrilerimizin bayramını kutlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Dernek Başkanı Halil Apaydın’ın konuşmasından sonra bayramlaşmaya katılan katılımcılar söz aldı ve kendilerini tanıtarak duygu düşünce ve isteklerini ifade ettiler.

Bayramlaşmanın ardından müze kısmına geçerek müze görevlisi Çine Belediye Personeli Sezai Beyin anlatımı ile Kuvayi Milliye müze gezisi yapıldı. Müzede Sezai Bey müzenin yapılışı, kullanımı, müze hâline getirilişi, içinde bulunan eşyaları, müze binasının Kurtuluş Savaşındaki önemi, milli mücadelemizin kahramanlarından Albay Şefik Aker, Yörük Ali Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe gibi kahramanlarımız hakkındaki bilgileri akıcı bir üslupla anlattı.

Müze gezisi fotoğraf çekimi ve katılımcıların dağılması ile saat 13:00 de sona erdi.

Derneğimiz tarafından düzenlenen bu programa zamanlarını ayırıp katılım sağlayan Çine Belediye Başkanı Yardımcısına, TKDK İl Koordinatörüne, Çine Belediyesinin Eski Başkanına, Derneğimizin önceki dönem Başkanına dernek ve vakıf Başkan ve yöneticilerine yerel basın temsilcisine, bayramlaşma alanını hazırlayan Çine Belediyesi personelleri İlker Türker ve Murat Beylere ve müze görevlisine ve hemşehrilerimize teşekkür ederiz.