31 Mart Yerel Yönetimler Seçim Sonuçları Ülkemize ve Aydınımıza Hayırlı Olsun.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan ve milli iradenin tezahürü olan yerel yönetimler seçim sonuçlarının ülkemiz ve Aydınımız için hayırlı olmasını diliyoruz. İlimiz yerel yönetim seçimlerinde seçmenimiz demokratik hakkını kullanarak sandık başına gitmiş ve ilimizde yerel yönetim seçimleri %80,7 katılım oranı ile Türkiye ortalamasının üstünde büyük bir olgunluk içinde gerçekleşmiştir. 31 Mart yerel yönetim seçimlerinde ilimize hizmet etme yarışına girmiş büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık için aday olan tüm adaylara gösterdikleri çaba ve çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

İlimizde gerçekleşen ve kesinleşmeyen yerel yönetim seçim sonuçlarına göre Özlem ÇERÇİOĞLU yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. İlçelerimizde ise Buharkent Belediye Başkanlığına Mehmet EROL, İncirliova Belediye Başkanlığına Aytekin KAYA, Karpuzlu Belediye Başkanlığına Hilmi DÖNMEZ Köşk Belediye Başkanlığına Nuri GÜLER, Kuşadası Belediye Başkanlığına Ömer GÜNEL, Sultanhisar Belediye Başkanlığına Osman YILDIRIMKAYA yeniden seçilmişlerdir. Diğer ilçelerimizden Efeler Belediye Başkanlığına Anıl YETİŞKİN, Bozdoğan Belediye Başkanlığına Mustafa Galip ÖZEL, Çine Belediye Başkanlığına Mehmet KIVRAK, Didim Belediye Başkanlığına, Hatice GENÇAY, Germencik Belediye Başkanlığına Burak ZENCİRCİ, Karacasu Belediye Başkanlığına Mustafa BÜYÜKYAPICI, Koçarlı Belediye Başkanlığına Özgür ARICI, Kuyucak Belediye Başkanlığına Uğur DOĞANCA, Nazilli Belediye Başkanlığına Ertuğrul TETİK, Söke Belediye Başkanlığına Mustafa İberya ARIKAN, Yenipazar Belediye Başkanlığına Malik ERCAN seçilmişlerdir.

Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarına seçilen belediye başkanlarımızı kutluyor, ilimiz ve ilçelerimize yapacak olduğu hizmetlerde başarılar diliyoruz. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel yönetim seçimlerinden önce görevde olan ve seçime girip kazanmayan veya yeniden aday olmayan belediye başkanlarımıza bugüne kadar ilçelerimize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı da teşekkür ederiz.

İlimizin insana, doğaya ve çevreye duyarlı, daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi, eğitim, sanat, tarım, bilim, ekonomi ve teknolojik alanda gelişmesi, insan kaynaklarının daha verimli kullanılması gurbette yaşayan Aydınlılar olarak en büyük temennimizdir. Bu temennimizin en kısa sürede gerçekleşmesi için Valimiz, milletvekillerimiz, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız başta olmak üzere kamu kurumlarının yerel yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitemiz, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu kapsamda Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bizler inanıyoruz ki; toplumsal uzlaşma içinde birlikte hareket edildiği takdirde Aydınımızın çözülemeyecek sorunu bulunmamaktadır.

Dernek olarak amacımız; Aydın ile Ankara hattında bir köprü vazifesini yerine getirerek hemşerilerimiz arasındaki birliktelik ve dayanışmayı daha ileriye taşımak, Aydın ve bölgemiz insanlarının yanında olmak ve sahip çıkmak, Aydın’daki kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek Aydınımızın gelişmesine ve her yönüyle tanıtımına katkı sağlamak, Ankara’da Aydınımızı güçlü bir şekilde temsil ederek Aydınımıza, bölgemize ve ülkemize hizmet etmektir.

Kadim uygarlıkların beşiği olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzü, yiğit efelerin diyarı Aydınımızın ortak değerlerinin korunarak yaygınlaştırılması, kültürel mirasının korunması yeni nesillere tanıtılarak geliştirilmesi tüm Aydınlıların ortak sorumluluğudur. Aydınımızın bilinen ve çözülmesi gereken sorunlarının en kısa sürede çözümü, daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi, üretim alanlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda verimli kullanılması, üretilen ürünlerin çeşitliliği ve kalitesinin artırılması, katma değeri yüksek ürünlere işlenmesi ve ihracatının arttırılması, doğa ile barışık yatırım alanlarının oluşturulması ve kalkınma odaklı projeler üretilmesi, gelişen teknolojinin takip edilmesi ve uygulanabilmesi için ilimizin tüm kurum/kuruluşlarla ve sivil toplum örgütleri ile birlikte ve tam uyum içinde çalışılması, yenilikçi fikirler üretmesi ve uygulaması gerekmektedir.

Bunun yanında siyasi ve bürokratik alanda Aydınlı insanımızın ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olması ilimizin gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağlayacaktır. Bürokraside, siyasette, sivil toplum kuruluşlarında görev yapan Aydınlı insanımızın artması, iş dünyasında işadamlarımızın her alanda söz sahibi olması ve bu amaçla çalışılması Ankara’da faaliyet gösteren derneğimizin kuruluş gayelerinizden birisidir. Çünkü Aydınımızın insan potansiyeli yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahiptir ve Aydınımız ve Aydın insanı bunu hak etmektedir.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında ülkemiz ve Aydınımızın kalkınması adına vizyoner projelerin geliştirilmesinde ideolojik ayrışmaları bir tarafa bırakarak siyasette, bürokraside, iş dünyasında ve sivil toplum kuruluşlarında yer alan hemşerilerimizin işbirliği içerisinde çalışarak Aydınımızın ve Aydınlının güçlenmesine destek vermenin bir görev olduğuna inanıyoruz.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızın Aydınımızın gelişmesi, kalkınması ve hak ettiği yere gelmesi için yapacak olduğu çalışmalarda her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bizler, her türlü fikir, proje ve etkinliği gerçekleştirmede belediyelerimizle birlikte el ele olmak ve Aydınımızı güçlendirmek arzusundayız. Bu noktada dernek olarak bize düşen her görevi yerine getirmek için çalışacağımızın bilinmesini isteriz

Bu vesile ile büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve muhtarlarımızı kutluyor, seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmesine katkı sağlayan kamu görevlilerine, siyasi partilerin yöneticilerine teşekkür ediyor, seçim sonuçlarının milletimize, ülkemize, Egemize ve Aydınımıza hayırlar getirmesini diliyoruz.


Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu
Ankara