Değerli hemşerim,

Binlerce yıllık tarihi ile Türk dili, millî kültürümüzün ortak ifade aracı ve kutsal bir mirasımızdır. Dilimizin yoğurduğu bir zihin ile düşünüyor, hissediyor ve bunları yine dili kullanarak aktarıyoruz. Dildeki bozulma, yaşamı algılayışımızı, kurgulayışımızı etkilediği gibi yaşama sahip çıkışımızı da etkiliyor. Dilimizi korumanın ve geliştirmenin en güzel yolunun çalışmak, üretmek, yeni bilgilere ulaşmak ve özellikle edebiyat, sanat, bilim ve teknolojide uluslararası alanda söz sahibi olmak gerektiğine inanıyoruz.

Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277 tarihindeki “Şimden gerü hiç gimesne divanda, dergahda, bergahda ve dahi her yerde Türk dilinden özge söz söylemeye” fermanı, Türkçenin devlet dili olması, gelişmesi ve gelecek nesillere nakledilebilmesinde önemli bir yer teşkil etmektedir.

Bu itibarla, milli kültürümüzün sonsuza dek yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının en önemli aracı olan Türk Dili’nin en güzel şekilde sahip çıkılması dileklerimizle Milletimizin 26 Eylül Türk Dil Bayramını kutlarız.

Yönetim kurulu a

Halil Apaydın
Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı
Ankara