Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlendiği etkinlikte Ankara’da yaşayan Aydınlı hemşerilerimizi 04 Temmuz 2021 pazar günü pazar kahvaltısında buluşturdu. Derneğimizin terasında kendi imkanlarımızla gerçekleştirilen pazar kahvaltısı saat 10:30’da başladı. Kahvaltıya yönetim ve denetim kurulu üyelerimizin yanı sıra derneğimizin 4. Genel Başkanı Sayın Yusuf Özdemir, işadamı Sayın Yaşar Gireğiz, bürokrat ve gençlerimizden oluşan yaklaşık 100 kişilik hemşeri grubu katıldı.

Pazar kahvaltısında söz alan Dernek Başkanımız Halil Apaydın, salgın dolayısı ile uzun bir aradan sonra hemşerilerimizle bir arada olmaktan mutlu olduğu ifade ederek hemşerilerimizin katılımlarından dolayı teşekkür etti. Dernek Başkanı Apaydın konuşmasının devamında derneğimizin merkezinde dernek imkanları ve yönetim kurulumuzun çabalarıyla derneğimizin ihtiyaçlarının karşılanması için bu kahvaltıyı düzenlediklerini, kahvaltımıza Nazilli faaliyet gösteren Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooreatifi (ÖRKOOP) ve Kuyucak ilçemizde faaliyet gösteren Kuyucak Kadın Girişimci Kooperatifinden – (KUYKA) destek aldıklarını, amaçlarının başlayan normalleşme sürecinde salgın nedeniyle uzun zamandır kısıtlama içinde olan hemşerilerimizle güzel bir pazar günü geçirmek olduğunu, kahvaltıyla derneğimizin ihtiyaçlarını da karşılamak olduğunu ifade ederek hemşerilerimizin kahvaltıya olan ilgisinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sayın Apaydın konuşmasının devamında salgın dolaysıyla gerek dünyada gerek ülkemizde büyük sıkıntılar çekildiğini, salgından derneğimizin de zarar gördüğünü, kısıtlamalar nedeniyle bir buçuk yıldır etkinlik gerçekleştiremediklerini, bu süre içinde gelirlerinin de azaldığını, bu süre içinde en sevindirici olayın derneğimize daire alımı için başlatmış oldukları kampanya ile 2 ay gibi bir sürede daireyi satın aldıklarını, derneğimize satın alınan daire için az çok demeden çok sayıda hemşerimizin katkı sağladığını ifade ederek daire alımı için katkı sağlayan herkesi şahsı ve yönetim kurulu adına şükranlarını sunduğunu söyledi. Sayın Apaydın salgın süresince derneğimize ulaşan veya yönetim kurulumuzca tespit edilen hemşerilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalarda hemşerilerimizin destekleri olduğunu, normalleşme sürecinde sağlığımız için maske, mesafe ve hijyen kurallarını bir süre daha dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek salgının en kısa sürede bitmesi temennisinde bulundu.

Dernek Başkanı Sayın Apaydın konuşmasının devamında önümüzdeki günlerde salgında yükselme olmazsa eylül ayından itibaren dernekte bağlama ve zeybek kursları ile Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koro çalışmalarını başlatacaklarını, öğrencilerimizin kişisel gelişimleri için semineriler ve söyleşiler düzenleyeceklerini bu yılda öğrencilerimize burs vermeye devam edeceklerini ifade etti. Sayın Apaydın konuşmasının sonunda derneğimizin imkanlarıyla hazırlanan bu kahvaltıda eksikliklerimizin hemşerilerimiz tarafından anlayışla karşılandığını ifade ederek, kahvaltımıza katılarak derneğimize destek olan hemşerilerimize, kahvaltının hazırlanmasında emek veren katkı sağlayan yönetim kurulumuz, onların eşleri ve üyelerimize, kahvaltıya destek veren ÖRKOOP ve KUYKA’ya teşekkür etti.

Dernek Başkanı Sayın Halil Apaydın’ın konuşmasının ardından bağlama eşliğinde ege türküleri söylenerek zeybek oyunları oynandı. Söylenen türküler ve zeybek oyunları hemşerilerimizden büyük alkış aldı. 2021 yılının ilk pazar kahvaltısı, hemşerilerimizin dağılması ile saat 14:00 de sona erdi. Temmuz ayı pazar kahvaltısına katılarak derneğimize destek olan hemşerilerimize ve kahvaltının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yönetim kurulu