ANKARA’DA FAALİYET GÖSTEREN AYDINLILAR EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİN BASIN AÇIKLAMASIDIR.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Serkan Öncü’nün “Bana bu şehirde şu oldu diyeceğiniz ne var Allah aşkına… Oğlum gelecek sene üniversite imtihanına girecek, biran evvel lise bitsin de bu şehirden gideyim çabasında” sözlerini, Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ankara’da yaşayan Aydın’lılar olarak büyük bir üzüntüyle karşılıyor, bir çok uygarlığa beşiklik etmiş Aydın’ımızın marka değerini düşürmeye çalışan Sayın Öncü’yü şiddetle kınıyoruz.

Heredot Aydın’ı “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” diyerek betimlemiştir. Bilmeyenler için hatırlatalım memleketimiz Aydın; kadimden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda başka diyarlarda olmayan eşsiz birçok güzelliği bünyesinde barındırmaktır. Aydın tarihi, turizmi, sanayisi, tarımı, enerjisi, insanı, doğası, medeniyeti, kültürü ve daha birçok özelliği ile ülkemizin en güzide şehirlerindendir. Kimsenin dışarıdan gelip ilimizin imkanlarından faydalanarak memleketimizi kötülemeye hakkı yoktur. Hele ki ekmek yediği yeri kötülemeye hiç hakkı yoktur. Böyle birine önce sorarlar memleket nere? Sonra da madem beğenmiyorsun buraya neden geldin zorla tutan mı var diye?. Hem Aydın’ın nimetlerinden yararlanılacak hem de Aydın beğenilmeyecek. Böyle bir çelişki böyle garabet bir durum yok. Sayın Serkan ÖNCÜ, istifa ettiğini belirttiği meslektaşlarının izinden giderek ivedilikle istifa etmeli ve çok hak ettiği yerlere gidip orada çalışmalıdır.

Kimse Aydın’da zorla tutulmuyor. Böyle bir durum var ise her türlü yardıma hazırız. İdari makamlar sorun üretme değil sorun çözme yerleridir. ADÜ Başhekimi açıklamasıyla sorun çözen değil sorunun kendisi konumuna gelmiştir. Bu saatten sonra bu zihniyetin Aydın’a herhangi bir katkısı olamayacağı çok açıktır. Bu nedenle Sayın Öncü gereğini yapıp derhal istifa etmelidir. Ayrıca kimse Aydın’ı sahipsiz zannetmesin. Sayın Öncü’nün açıklamasını duyan ülkemizin çeşitli illerindeki kariyerli, liyakat sahibi, işinin ehli Aydın sevdalısı ve konusunda söz sahibi doktor hemşirelerimizden açıklamayı kınadıklarını ve Aydın’a hizmet için hazır olduklarına dair mesajları Dernek Yönetim Kurulumuza iletmektedir. Ülkemize önemli derecede katma değer yaratan Aydın, her alanda görevini başarıyla yapabilecek liyakatli yetişmiş insan potansiyeline sahiptir. Aydınlılar olarak biz buna inanıyor ve insanımıza güveniyoruz.

Bize; Aydın’a ve insanımıza hizmet edecek birisi lazım, memleketin kaymağını yiyip kötüleyecek birisi değil.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yönetim kurulu a.

Halil Apaydın

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı

Ankara