09-10 Mart 2024 Cumartesi ve Pazar günü olarak 2 gün olarak planladığımız ancak ürünlerin Cumartesi günü bitmesi nedeniyle pazar günü gerçekleştiremediğimiz Aydın İli 7. Yöresel Ürünler ve Ot Pazarını, hemşerilerimizin ve ilimize gönül veren dostlarımızın katılımı ve desteği ile hep birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Etkinliğimize Aydın TKDK İl Koordinatörü Sayın Arzu Akar, Derneğimizin 4. Genel Başkanı Sayın Yusuf Özdemir, yönetim ve denetim kurulu üyelerimiz ile kalabalık bir hemşehri ve arkadaş grubumuz katıldı.

Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz Aydın İli Yöresel Ürünler ve Ot Pazarı etkinliğimiz ile Aydın ve ilçe pazarlarında satılan otların tazeliğini ve yöremiz ürünlerini Ankara’da hemşerilerimizle buluşturarak bir ihtiyacı karşılamanın ve yöresel ürünlerimizi Ankaralı arkadaşlarımıza tanıtmanın haklı sevinci ve gururunu hep birlikte yaşadık.

Etkinliğimizi iİimiz pazarlarında yapılan pazar duası ile açtık. Etkinliğimizde yöremizin üreticilerinden alınan dalgan, turp otu, arapsaçı, iğnelik, ebegümeci, şarmaşık, kuşkonmaz (gemdiken, eneç) enginar, kereviz gibi otlar, nar ekşisi, pekmez, tatlı maya gevrek, Bozdoğan sucuğu, zeytinyağlı sabun, zeytin, zeytinyağı, incir, incir cipsi gibi ürünler, Anadolu Gıda/(Bilara) nın gönderdiği kurutulmuş meyveler ve makarna, Kabakçızade Gıda (Aybalım)’ın gönderdiği kabak tatlısı, Nazilli Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin (ÖRKOOP) ürünleri, tereyağı, süzme yoğurt, çökelek ve izmir tulum peyniri ürünleri ile gençlerimizin yaptığı otlu gözleme hemşerilerimizin beğenisine sunuldu.

Aydın İli 7. Yöresel Ürünler ve Ot Pazarına kalabalık bir  hemşehri ve dost grubunun katılması ve tazeliğine bağlı olarak alım miktarının artması ürünlerin büyük çoğunluğunun 2 saat gibi bir sürede bitmesine neden oldu. Her yıl aynı miktarda getirdiğimiz otların kısa sürede bitmesi nedeniyle bazı hemşehrilerimiz istediği ürünleri alamadı. Önümüzdeki yıllarda bu durumu daha iyi yöneteceğimizi, ancak geçen yıllarda getirdiğimiz ürünlerin alıcı bulamaması nedeniyle atmak zorunda kaldığımızı, derneğimizin ürünlerin satılmaması durumunda bir risk taşıdığının da bilinmesini isteriz .

Hemşerilerimizin özlemle beklediği bu etkinliğimize ürün göndererek derneğimize destek olan ÖRKOOP Başkanı Sayın Ünal Önal’a, Anadolu Gıda/(Bilara) yetkilisi Yasemin Korkut’a, Kabakçızade Gıda/(Aybalım) yetkilisi Hediye Uysal’a, ürünleri kendi aracı ile Ankaraya getiren yönetim kurulu üyemiz Mehmet Devecioğlu’na, yöremizin otlarını Ankara’ya gönderen Bozdoğan, Nazilli, Kuyucak ve Yenipazar ilçemizdeki üreticilerimize, etkinliğimize katılım sağlayan ve destek olan hemşerilerimiz ile ilimize gönül veren dostlarımıza ve bizlere yardım eden gençlerimize en derin saygılarımızı sunarız. Daha güzel etkinliklerde buluşmak dileği ile hemşerilerimize sağlıklı günler dileriz.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği
Ankara