Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yılı dolayısı ile düzenlediği CUMURİYET BALOSU 24.12.2023 Pazar günü Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonunda yapıldı.

Saat 19:30 da başlayan ve hemşerimiz Sayın Ahmet ÖZEN’in sunuculuğunu yaptığı Cumhuriyet Balosuna 26. Dönem Aydın Milletvekili Sayın Deniz DEPBOYLU, Prag Büyükelçiliği 2. Katibi Volkan TANYILDIZ, Derneğimizin 4. Genel Başkanımız Sayın Yusuf ÖZDEMİR ve Ankara’da yaşayan Aydınlı hemşerilerimizden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Gecemize Eski Bakanlarımız Sayın Cengiz ALTINKAYA, Sayın Yüksel YALOVA, Milletvekillerimiz KİT Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa SAVAŞ, Sayın Bülent TEZCAN, Sayın Hüseyin YILDIZ, Sayın Süleyman BÜLBÜL, Sayın Evrim KARAKOZ telefon açarak, telgraf ve çiçek göndererek gecemizin hayırlı olması temennisinde bulundular. 

Geleneksel gecemiz saat 19:30 da yemek müziği ile başladı. Müziğin ardından Dernek Başkanımız Halil APAYDIN söz aldı. Sayın Başkan konuşmasına başlamadan önce pençe kilit operasyonunda şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileğinde bulunarak, ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik terör saldırılarını lanetleyerek, terörün bir an önce sonlandırılması için devletimizin güvenlik güçlerimizin yanında olduklarını ifade etti. Dernek Başkanı Halil Apaydın konuşmasının devamında derneğimizin kuruluşunda görev almış ve geçmiş dönemlerde Başkan, yönetim ve denetim kurulu görevlerinde bulunmuş, destek olmuş hemşerilerimize teşekkür ederek, vefat eden Başkanlarımıza, yönetim ve denetim kurulu üyelerimize ve üyelerimize Allahtan rahmet diledi.

Dernek Başkanı Halil APAYDIN konuşmasının devamında Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısı ile düzenlediğimiz Cumhuriyet Balosunda hemşerilerimizle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu, Cumhuriyetimizin kazanımlarını sahip çıkmak amacıyla bu Baloyu düzenlediklerini, Cumhuriyetimizin kolay kurulmadığını, 100 yıl önce bağımsızlığımız için yola çıkan koca yürekli insanların bize bıraktığı Cumhuriyetimizi korumak, nice 100 yıllar yaşamasını sağlamak ve gelecek nesillere bırakmak için herkese görev ve sorumluluk düştüğünü, derneğimizin de bu bilinç ve sorumluluk içinde olduğunu ifade ederek Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, bu topraklar için şehit olmuş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi Allahtan rahmet, sağ olan gazilerimize sağlıklı bir ömür dilediğinde bulundu. 

Dernek Başkanı Halil APAYDIN konuşmasının devamında amaçlarının Cumhuriyetimizin bize bıraktığı kazanımları sahip çıkmak, derneğimizi daha ileriye taşımak, Aydın’daki kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek Aydın’ımızın gelişmesine ve her yönüyle tanıtımına katkı sağlamak, üniversiteli gençlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve çağın gelişmelerine ayak uydurmalarını sağlamak, Ankara’da Aydın’ımızı güçlü bir şekilde temsil ederek Aydınımıza, Bölgemize ve Türkiye’mize hizmet etmek olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Halil APAYDIN konuşmasının devamında Cumhuriyetimizin bize bıraktığı değerleri korumak için dernek olarak Cumhuriyetimize, kültürümüze ve insanımıza, sahip çıkmak için faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Sayın APAYDIN, Cumhuriyetimizin kazanımlarını sahip çıkmak için; Cumhuriyetimizin 100 yılında 29 Ekim 2023 Pazar günü Dernek binamızın önünde hemşehrilerimizin katılımı ile kültürümüzün bir parçası olan zeybek oyunlarını oynayarak Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladıklarını, aynı gün hemşehrilerimizle birlikte Anıtkabir’e gittiklerini, bugünde Cumhuriyet Balosu düzenlediklerini, kurtuluş savaşındaki kahramanlarımızın ölüm yıl dönümlerinde anma günleri düzenlediklerini, kültürümüze sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için; zeybek kursları, Ege Türküleri Halk Müziği Koro çalışmaları, yöresel yemeklerimiz keşkek, tarhana, aşure, otlu börek, ot kavurmaları gibi yemeklerimizin tanıtımı ve tadımı için ot şenliği düzenlediklerini, Aydın halk kültürü ile ilgili 22 makalenin yer aldığı İncirin Yağı isimli kitap bastırdıklarını, yöremizle ilgili konuların işlendiği tiyatro oyunları oynadıklarını, bölgemiz yazar ve şairlerinin bölgemizle ilgili kitaplarının yer aldığı kütüphane oluşturduklarını, insanlarımıza sahip çıkmak için; üniversiteli öğrencilerimize karşılıksız öğrenim bursu verdiklerini bu gün itibariyle 64 öğrenciye 8 ay boyunca ayda 750 tl burs verdiklerini, hemşehrilerimizin kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla Aydın Gelecek Akademisi kurduklarını bu Akademi içinde eğitim programları, seminerler, paneller, konferanslar, kariyer söyleşileri, akran eğitimleri düzenlediklerini, AB projeleri hazırladıklarını ve uyguladıklarını, hemşehrilerimizin işyerlerine ziyaretler düzenlediklerini ifade etti. 

Sayın APAYDIN dernek olarak gerçekleştirdiklerimiz bu etkinlikleri hemşehrilerimizin katılımı, katkısı ve desteği ile gerçekleştirdiklerini, bu nedenle derneğimize destek olan, katkı ve emek veren herkese şükranlarını sunduğunu ifade etti. 

Dernek Başkanı Halil APAYDIN konuşmasının sonunda Cumhuriyet Balosunun düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu üyelerini, sunucumuz Ahmet ÖZEN’e, sahne alan DİLNÜVAZ grubuna, bizlere destek olan gençlerimizi ve gecemize katılan tüm hemşerilerimizi teşekkür etti.  

Dernek Başkanı Halil APAYDIN konuşmasından sonra Cumhuriyet Balosuna destek olan ASIR Yeminli Mali Müşavirlik LMT.ŞTİ sahibi hemşehrimiz Namık ÖZYILMAZ’a plaket takdim etti. Sayın Namık ÖZYILMAZ, yaptığı konuşmada derneğin etkinliklerini yakından takip ettiğini, zaman buldukça etkinliklere katıldığını, Dernek Başkanı ve yönetim kurulunun özveri ile çalıştığını, Derneğimizin organize ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Cumhuriyet Balosunu desteklemekten onur duyduğunu, derneğimizin sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek hemşehrilerimizle birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi

Konuşmaların ardından sahne alan Grup DİLNUVAZ ilk bölümde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sevdiği eserlerden oluşan şarkıları, slayt gösterisi yaparak ve hikâyeleriyle anlatarak okudu. 

Grup DİLNUVAZ ilk bölümünden sonra bu yıl zeybek kurslarına katılan bay ve bayan kursiyerlerimizden oluşan zeybek ekibimizin gösterisi davetlilerin beğenisine sunuldu. Zeybek ekibimiz Kadıoğlu Zeybeği, Kerimoğlu Zeybeği, Aydın Zeybeği, Bozdoğan Zeybeği, Kocaarap Zeybeği, Eklemedir Koca Konak, Güdüşlünün Çeşmesi ve Harmandalı oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. Zeybek gösterisi sonunda zeybek ekibimizi çalıştıran hocalarımız Alpin ALAY, Derya APAYDIN ve Elif SUGEÇ’e teşekkür edildi. Ekibimizde oynayan 81 yaşındaki hemşehrimiz İbrahim YÖRÜK sahneye davet edilerek gösterdiği azim ve özveriden dolayı teşekkür edildi.

Grup DİLNUVAZ; ikinci bölümde Ege bölgesinin sevilen türkülerini, Aydınımızın eski ve yeni fotoğraflarından oluşan slayt gösterileri ile birlikte okudu. Grup DİLNUVAZ’ın okuduğu Ege türkülerinin söylendiği sırada hemşehrilerimiz zeybek gösterileri ile türkülere eşlik etti. 

Cumhuriyetimizin 100. Yılında organize ettiğimiz Cumhuriyet Balomuz saat 24:00 konuklarımızın dağılması ile sona erdi.

Cumhuriyet Balomuza katılan, telgraf ve çiçek gönderen milletvekillerimize, balomuza katılan hemşehrilermize, balonun düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulumuza, sunucumuza, Balomuzda sahne alan Grup DİLNUVAZ grubuna, Balomuza destek olan ancak çeşitli nedenlerle katılmayan hemşehrilerimize, bizlere destek olan gençlerimize, salonda görevli personele hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu