Ankarada faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünü hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın katılımı ile çoşkuyla ve gururla kutladık. Derneğimizin organizasyonunda dernek binası önünde yaptığımız kutlamalarda Aydın Zeybeği, Kerimoğlu Zeybeği, Tekeler Zeybeği, Çökertme, Ataköy, Kocaarap, Ekleme, Güdüşlünün Çeşmesi, Sarı Zeybe, Kadıoğlu gibi yöremize özgü oyunlar kalabalık bir şekilde oynandı ve 10. Yıl marşı büyük bir çoşku ile söylendi.

Dernek Başkanı Halil Apaydın yaptığı konuşmada vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutladığını, Cumhuriyetimizin kazanımlarını sahip çıkmak ve ülkemizi muassır medeniyet seviyesine çıkarmak için herkese görev ve sorumluluk düştüğünü, bizler emanet edilen bu vatanı sahip çıkmamız gerektiğini ifade ederek bu vatanı bizlere emenet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla andığını söyledi. Dernek Başkanı Halil Apaydın konuşmasının sonunda Cumhuriyetimizin 100. Yılını Atatürk’ün “Batının Valsi Varsa Bizimde Zeybeğimiz Var” sözünde olduğu gibi kadınıyla erkeğiyle Zeybek oynayarak kutlayacaklarını söyledi.

Dernek Başkanı Halil Apaydın’ın konuşmasının ardından önceden duyurduğumuz gibi saat 14:15 de hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile hepbirlikte Harmandalı Zeybeği oynandı. Harmandalı zeybeğimin ardından hemşehrilerimizle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgahı Anıtkabir’e yürüş düzenlendi. Programımızı Anıtkabir’de mozoleye ziyaretin ardından hemşehrilerimizin dağılmasıyla sonlandırdık.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında bizleri yanlız bırakmayan hemşehrilerimize, dostlarımıza, vatandaşlarımıza ve farklı programları nedeniyle katılamayacağını bildiren hemşehrimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması dileklerimizle vatandaşlarımızın Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarız.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği