Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı dolayısı ile derneğimizin organizasyonunda 28.10.2023 Cumartesi günü saat 13:00-14:00 arasında Ulus Meydanda (Atatürk heykelinin önündeki alan) zeybek oyunlarına gönül verenlerin katılımı ile hepbirlikte Harmandalı Zeybeği (Düz, sağ ayakla eşme, sol ayakla eşme, düz, atik, tekrar başa dönüp figürler aynı sıra ile bir kaç kez tekrar edilecektir.) oynanacaktır.

Zeybek gösterisi siyah pantolon beyaz gömlek ile oynanacaktır. Konuyla ilgili olarak Ankara Valiliğine izin dilekçesi verilmiştir. Zeybek gösterisinin ardından Milli Mücadelimize yön veren kararların alındığı ve Cumhuriyetimizin ilan edildiği Büyük Millet Meclis binası ve ikinci Meclis binası gezilecektir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında planladığımız Harmandalı Zeybeği gösterisine katılmak isteyen hemşehrilerimiz ve dostlarımız katılacak olduğu sayıyı bana veya yönetim kurulu üyelerine bildirebilirler.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve vatanı için canlarını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla bir kere daha anarız.

Yönetim kurulu
Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği
Ankara