Derneğimizce 20.08.2023 pazar günü Ulus’ta bulunan ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ’ ne gezi düzenlenmiştir. Müze gezisi için saat 13:30 da müze önünde buluşulacak olup, müze REHBER eşliğinde yaklaşık 2 saat gezilecektir.

1997 yılında “Avrupa’da Yılın Müzesi” seçilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin Paleolitik Çağ, Kalkolitik Çağ, Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri Çağı, Eski Hitit ve Hitit İmparatorluk Çağı, Frig Krallığı, Geç Hitit Krallığı, Urartu Krallığı, Çağlar Boyu Ankara ve Klasik Devirler ile ilgili bölümleri gezilecektir.

Müze gezisine katılmak isteyen hemşerilerimizin katılacak oldukları sayıyı bana veya yönetim kurulu üyelerimize bildirmeleri önem arz etmektedir. Müze gezisine katılmak isteyen hemşerilerimize duyurulur.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu
Ankara

Müze Adresi:
Kale, Gözcü Sk. No:2, 06240 Ulus/Altındağ/Ankara

Not 1: Müze gezisinde MÜZEKART geçerlidir. 18 yaş altındaki katılımcılar için müze gezisi ücretsiz ancak kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Not 2: Müze önünde otopark bulunmamakta hamamönünde cadde üzerine araçlar bırakılıp yürüyebilir veya ücretli otoparklara araçlarınızı bırakılabilirsiniz.