Türk Ulusunun Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olması nedeniyle Türk Ulusunun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarız.

19 Mayıs “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek Samsuna çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde kazanılan Bağımsızlık mücadelemiz için çok önemli bir tarihtir. 19 Mayıs 1919 tarihinde yakılan ateş, tüm yurda kısa sürede yayılmış, Türk Milletinin makus talihi tersine dönmüş ve sonunda bugünkü mevcudiyetimiz olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Cumhuriyetimizin devamı ve dünya üzerinde hak ettiği yere gelmesi için bizlere çok büyük görevler düşmektedir. Birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek şartlar ne olursa olsun bağımsızlığımızı korumalı, huzur ve güvenliğimizin bozulmasına fırsat vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri ve ebediyete intikal etmiş aziz gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anar, sağ olan gazilerimizi sağlıklı uzun ömürler dileriz.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara