18-19 Mart 2023 tarihleri arasında 2 gün olarak düzenlenen Aydın İli 6. Yöresel Ürünler ve Ot Pazarını, hemşerilerimizin ve ilimize gönül veren dostlarımızın katılımı ve desteği ile hep birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Aydın ve ilçe pazarlarında satılan otların tazeliğini tam anlamıyla bulamasak da yöremiz ürünlerini Ankara’da hemşerilerimizle buluşturarak bir ihtiyacı karşılamanın haklı sevinci ve gururunu hep birlikte yaşadık.

2 gün süren etkinliğimizi iİimiz pazarlarında yapılan pazar duası ile açtık. Etkinliğimizde dalgan, turp otu, arapsaçı, iğnelik otu, ebegümeci, şarmaşık, kuşkonmaz (gemdiken, eneç) enginar, kereviz, nar ekşisi, pekmez gibi yöremiz üreticilerin ürünleri, Efeler Belediye Başkanımızın gönderdiği enginar, nâr ekşisi, cibas otu, kaya koruğu, şevketi bostan ve deniz börülcesi konservesi, Nazilli Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin (ÖRKOOP) tereyağı, süzme yoğurt, çökelek ve izmir tulum peyniri ürünleri ile otlu gözleme hemşerilerimizin beğenisine sunuldu. 2 gün süren Aydın İli 6. Yöresel Ürünler ve Ot Pazarına çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Hemşerilerimizin özlemle beklediği bu etkinliğimize ürün göndererek derneğimize destek olan Efeler Belediye Başkanı Sayın Fatih Atay’a ÖRKOOP Başkanı Sayın Ünal Önal’a, ürünlerin Ankaraya gelmesinde bizlere destek olan dernek üyemiz Hasan Duman’a, yöremizin otlarını Ankara’ya gönderen Bozdoğan, Nazilli, Kuyucak ve Yenipazar ilçemizdeki üreticilerimize, etkinliğimize katılım sağlayan ve destek olan hemşerilerimiz ile ilimize gönül veren dostlarımıza en derin saygılarımızı sunarız. Daha güzel etkinliklerde buluşmak dileği ile hemşerilerimize sağlıklı günler dileriz.

Yönetim kurulu