Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Ocak 2023 Pazar günü yapılan dernek merkezinde gerçekleştirildi. Genel kurul ilk toplantısı olan 08 Ocak 2023 pazar günü çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ikinci toplantı tarihimiz olan 15 Ocak tarihine ertelenmişti. 15 Ocak 2023 Pazar günü yapılan olağan genel kurul toplantısına 58 üyemiz katıldı.

Genel Kurulumuza Ortaklar Eski Belediye Başkanı Sayın Nihat Taşlı misafir olarak katıldı. Genel Kurulumuza Eski Bakanlarımız Sayın Cengiz Altınkaya, Sayın Yüksel Yalova ve Sayın Atilla Koç, milletvekillerimiz Sayın Mustafa Savaş, Sayın Süleyman Bülbül ve Aydın Adnan Sezgin, eski milletvekillerimiz Sayın Mehmet Boztaş ve Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar telefonla arayarak ve mesaj göndererek toplantının hayırlı geçmesi temennisinde bulundular. Geçen dönem yönetim kurulu üyesi olan ve şuan TKDK Aydın İl Koordinatörü olarak görev yapan Sayın Arzu Akar çiçek göndererek genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Derneğimizin olağan genel kurulu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, vefat eden dernek kurucularımız, derneğimizde Başkan, yönetim ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapmış hemşerilerimiz ve üyelerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. İstiklâl marşımızın ardından verilen önerge doğrultusunda genel kurulun onayıyla divan başkanlığına Sayın Yusuf Özdemir, katip üyeliklere Nilgün Taşlı Kayaalp ve Ferdi Tağa seçildiler.

Divan Başkanlığının seçiminden sonra genel kurul gündemine geçildi. Derneğimizin faaliyet raporu Dernek Başkanı Sayın Halil Apaydın tarafından, gelir gider tablosu Muhasip Yardımcısı Sayın Cahit Yağcı tarafından denetim kurulu raporu Denetim kurulu üyesi Sayın Niyazi Koca tarafından okundu. Faaliyet raporu, gelir gider tablosu ve denetim kurulu raporu genel kurul tarafından ayrı ayrı oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurulun diğer gündemi olan; spor kulübü ile ilgili ifadelerin tüzükten çıkarılması ile ilgili tüzük değişikliği ile ilgili maddelere geçildi. 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu yürürlüğe girmesi ile bünyesinde spor kulübü de bulunan derneklerin tüzüklerindeki spor kulübü ile ilgili ifadelerin değiştirilmesi ilgili olarak tüzük değişikliği görüşüldü. Tüzüğümüzde yer alan spor kulübü kurmak ile ilgili ifadeler tüzüğümüzden çıkarıldı.

Tüzük değişikliği ile ilgili maddelerin görüşülmesinden sonra önümüzdeki dönem çalışma programı, tahmini bütçe görüşüldü ve onaylandı. Yeni yönetime taşınmaz alımı, farklı illerde faaliyet gösteren Aydınlı dernekler ve Ankara ilinde faaliyet gösteren Ege illeri dernekleri ile federasyon kurulması için yönetim kuruluna yetki verildi.

Genel kurulun diğer bir maddesi olan yeni yönetim ve denetim kurulların seçimine geçildi. Divan başkanlığına bir liste önerildi. Divan Başkanlığınca başka liste olup olmadığı soruldu. Başka aday çıkmayınca oylamaya geçildi. Divan Başkanlığına verilen liste oy birliği ile kabul edildi.

Derneğimizin yeni yönetim ve denetim kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu. Yönetim Kurulumu yapacak olduğu ilk toplantıda görev dağılımını yapacaktır.

Bu vesile ile derneğimizin Genel Kuruluna katılan üyelerimize ve derneğimizin genel kurul için hazırlanmasında emeği geçen hemşerilerimize çok teşekkür ederiz.


Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği
Yönetim Kurulu


Yönetim Kurulu üyelerimiz
1-Halil Apaydın
2- Selim Soydemir
3- Menderes Payze
4- Aziz Azman
5- Emrah Topçu
6- Cahit Yağcı
7- Selim Karakoyun
8- Prof. Dr. Metin Gürü
9- Halime Çomak,
10- Mahmut Uğur
11- Ali Bildir
12- Nilgün Taşlı Kayaalp
13- Mehmet Devecioğlu
14- Ferdi Tağa
15-Alpin Alay

Denetim Kurulu
Cahit Erikçi
Ahmet Meşe
İbrahim Yörük