Değerli Hemşehrim

Bilindiği üzere 2013 yılında Birleşmiş Milletler, toprak kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini savunmak, gıda üretiminin elde edildiği toprağın sağlıklı olmasının önemine dikkat çekmek amacıyla 5 Aralık tarihini Dünya Toprak Günü olarak kabul etmiştir.

Toprak; ANA gibidir, üretkendir, canlıların yaşam kaynağıdır, ona verdiğinizin fazlasını size geri vermekte cömerttir, insanın yaşamı için ihtiyaç duyduğu gıda üretiminin yüzde 95’ini karşılamaktadır. Hayata bu kadar cömert olan toprağın korunması canlılık alemi için çok önemlidir. Toprak kirliliği de toprağın korunması kadar önemli olan bir diğer konudur. Gerektiğinden fazla kimyasal ilaç ve gübre kullanımı; topraklarımızı, su alanlarımızı, çevremizi kirletmekte, canlı yaşamını daha da tehlikeli hale getirmektedir. Toprağın korunması, kayıplarının azalması, toprağın kirliliğinin önlenmesi, tarım alanlarının korunması ve sürdürülebilir bir tarım için herkese bir görev düşmektedir.

Bu çerçevede 5 Aralık Dünya Toprak Gününüzü kutlar , önümüzdeki yılların, toprağa her kesimin gerekli özeni gösterdiği, toprağın kendisinden ve kalitesinden kaybının olmadığı yıllar olmasını dileriz.

Yönetim kurulu a
Halil Apaydın
Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı
Ankara