Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konseri verdi.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin Türk üziği Meşk Topluluğunun Bahar Konseri 23.05.2022 Cuma günü Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonunda gerçekleştirildi. Saat 19:30’da başlayan Aydınlılar Türk Müziği Meşk Korosunun Bahar Konserine Osmaniye Eski Milletvekili Şükrü Ünal, Emekli Vali Yılmaz Ergün, Derneğimizin 4. Genel Başkanı Sayın Yusuf Özdemir ve Ankara’da yaşayan EGE’li hemşerilerimiz ve Türk Sanat Müziğine gönül vermiş sanatseverlerden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı. Konserimize Bayındırlık ve Iskan Eski Bakanı Sayın Cengiz Altınkaya, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Savaş, Sayın Aydın Adnan Sezgin, Sayın Metin Yavuz, Sayın Rıza Posacı, Devlet Opera Ve Balesi Genel Müdürü Sayın Murat Karahan telgraf göndererek
konserimizin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Aydınlılar TSM Korosunun Bahar Konserinin açılış konuşması için Dernek Başkanımız Sayın Halil
Apaydın söz aldı. Sayın Apaydın yaptığı konuşmada; Türk Sanat Müziği hüzünle neşeyi, kederle
coşkuyu aynı anda yaşatan, insanı coştururken bir yandan da düşünceye sürükleyen makamları
barındıran en önemli kültür miraslarımızdan biri olduğunu, bu kültürel mirasımızı yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve sevdirmek için herkese görevler düştüğünü söyledi.

Sayın Apaydın konuşmasının devamında kültürel mirasımıza sahip çıkmak için 2005 yılında
hemşerimiz Sayın Özben Sezgin Erkök hanımefendinin özverisi ile Aydınlılar Türk Sanat Müziği
Korosunun kurulduğunu, o günden bu güne her yıl çalışmalarını aralıksız devam ettiğini ve sezon
sonunda konser verdiğini ancak geçen iki yıl içinde covit salgını nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kaldığını bu yıl kıymetli şefimiz Şef Suat Yıldırım yönetiminde çalışmalarına başladığını ve koromuzun sanatseverlere güzel bir konser izlettireceklerini ifade etti. Covit salgını arkadaşlarımızı, dostlarımızı hemşerilerimizi aramızdan aldığını bugünkü konserle aramızdan ayrılmış olan
arkadaşlarımızı dostlarımızı da anmış olacaklarını ifade ederek vefat eden hemşerilerimize ve
arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi. Sayın Apaydın bugünkü konserimizde koromuz ve
solistlerimiz tarafından Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerini seslendireceğini, zeybek gösterimizin olacağını, ayrıca bölgemizin sevilen türkülerinin konserimizde yer alacağını söyledi.

Dernek Başkanımız Sayın Halil Apaydın’ın konuşmasının ardından koromuz Sayın Suat Yıldırım
yönetiminde Türk Sanat Müziginin uşşak, hüzzam, muhayyerkürdi, acemkürdi, nihavend, hicaz,
nişabur makamlarının sevilen eserlerin koromuz ve solistlerimiz tarafından seslendirildi.

Koromuzun seslendirdiği Ah Bir Ataş Ver türküsüne zeybek ekibimizin oyucularından Sayın Ferdi Tağa, Eğilmez Başın Gibi şarkısına solistimiz Sayın İnönü Abacı, Yörük Ali Zeybeği türküsüne Dernek Başkanımız Halil Apaydın ve eşi Derya Apaydın oyunlarıyla eşlik ettiler. Zeybek gösterileri, hemşerhrimiz İnönü Abacı’nın, yöresel şiveyle okuduğu merhum Özay Gönlüm’ün Ninenin Mektubu ve okunan eserler izleyicilerden büyük alkış aldı. Konserimiz şef Suat Yıldırım’ın kendi bestelediği 2 eserle sona erdi.

Aydınlılar Türk Sanat Müziği Korosunu yöneten TRT Sanatçısı Şef Suat Yıldırım beyefendiye,
koromuzun kurucusu Sayın Özben Sezgin Erkök hanımefendi başta olmak üzere korumuzu oluşturan arkadaşlarımıza, saz üstatlarımıza, sunucumuz Sayın Ülgen Özalp hanımefendiye, zeybek oyunları ile bizlere gösteri sunan Sayın Ferdi Tağa’ya, ses ve ışıkta görevli arkadaşlarımıza, konser salonunun düzenlenmesinde bizlere destek olan gençlerimize ve konserimize gelen değerli dinleyicilerimize teşekkür ederiz.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği