Değerli Hemşehrim

Bilindiği gibi yerli ürünlerin üretilmesi, tüketilmesi ve kullanılmasını ve toplumsal tutum bilincinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyet tarihimizde yerli ürünlerin kullanılması konusu ilk kez Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında 1923 yılında toplanan İzmir İktisat Kongresinde gündeme gelmiş, Kongrede ülkemizin bağımsızlığının korunması, yerli malların üretilmesi, yerli ürünlerin tüketilmesi ve kullanılması kararlaştırılmıştır. Bu karar ile yerli malların üretilmesi, tüketilmesi ve kullanılmasının öneminin yanında tutumlu olma, ihtiyacın olanı ihtiyacın kadar alma bilincinin oluşması da amaçlanmıştır. Bu konuda toplumsal bilincimizin oluşması; ülkemiz kaynaklarının doğru ve yerinde kullanılmasını, ülkemizin değerlerinin korunmasını, ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasını sağlayacaktır.

Bu çerçevede; ülkemizde üretilen ürünlerin üretiminin artırılması, tüketilecek ürünlerin seçiminde ülkemizde üretilen ürünler olması konusunda hassasiyet gösterilmesi, israftan kaçınılması, ihtiyacımız olan ürünleri ihtiyacımız kadar alınması ve tüketilmesi, yerli ürünlerin kullanımı konusunda toplumsal bilincimizin artırılması hepimizin sorumluluğunda olan bir konu olduğunu hatırlatır,
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftanızı kutlarız.

Yönetim kurulu a
Halil Apaydın
Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı
Ankara