Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlendiği etkinlikte Ankara’da yaşayan Aydınlı hemşerilerimizi 03 Ekim 2021 pazar günü pazar kahvaltısında buluşturdu. Derneğimizin terasında kendi imkanlarımızla gerçekleştirilen pazar kahvaltısı saat 10:30’da başladı. Kahvaltıya yönetim ve denetim kurulu üyelerimizin yanı sıra milletvekilimiz Sayın Bekir Kuvvet Erim, Derneğimizin 4. Genel Başkanı Sayın Yusuf Özdemir’in yanı sıra yaklaşık 65 kişilik hemşeri grubu katıldı.

Pazar kahvaltısında söz alan Dernek Başkanımız Halil Apaydın, hemşerilerimizle bir arada olmaktan mutlu olduğu ifade ederek hemşerilerimizin katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Dernek Başkanı Apaydın konuşmasının devamında derneğimizin merkezinde dernek imkanları ve yönetim kurulumuzun çabalarıyla derneğimizin ihtiyaçlarının karşılanması için bu kahvaltıyı düzenlediklerini, hemşerilerimizinde kahvaltının hazırlanmasına katkı sağladıklarını, pazar kahvaltısını her ay düzenlediklerini, amacımızın hemşerilerimizle güzel bir pazar günü geçirmek olduğunu ifade ederek hemşerilerimizin kahvaltıya olan ilgisinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sayın Apaydın konuşmasının devamında 9 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 16:00 – 18:00 arasında haftada bir gün olmak üzere zeybek kursunu başlatacaklarını, yöremizde önemli yer tutan zeybek oyunlarını katılımcılara öğretmek olduğunu 1996 yılından bu yana Ankara’da Harmandalı bilmeyen kalmayacak sloganı ile zeybek kurs çalışmaları yaptıklarını, bu yılda bu kursların devam edeceğini söyleyerek hemşerilerimizi zeybek öğrenmeye davet etti. Ayrıca Dernek Başkanı Apaydın 17 Ekimde Sakarya Meydan Muhaberesinin yapılmış olduğu bölgeye rehber eşliğinde gezi düzenlediklerini, Kurtuluş Savaşımızın en önemli muhaberelerinden birinin yapıldığı alanı yürüyüş yaparak gezileceğini ve o mücadeleyi anlamaya çalışacaklarını söyleyerek hemşerilerimizi bu etkinliğimize katılmaya davet etti.

Ankara’daki üniversitelere kazanan Aydınlı öğrencilere burs vermek için çalıştıklarını, 31 ekim tarihine kadar burs müracaatlarını alacaklarını ve Kasım ayında başvuruları sonuçlandıracaklarını söyledi. Burs için derneğimize katkı sağlayan hemşerilerimize teşekkür etti.

Dernek Başkanı Halil Apaydın’ın konuşmasının ardından milletvekilimiz Sayın Bekir Kuvvet Erim söz alarak, pazar kahvaltısında hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutlu olduğunu, derneğimizin etkinliklerine katılmak istediğini ancak genelde hafta sonları Aydın’da bulunduğundan katılamadığını, bugün için zaman ayırabildiğini, hemşerilerimizi her zaman mecliste kendisini ziyaret edebileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Ekim ayı pazar kahvaltısı, hemşerilerimizin dağılması ile saat 14:00 de sona erdi. Pazar kahvaltısına katılarak derneğimize destek olan milletvekilimize, hemşerilerimize ve kahvaltının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yönetim kurulu