Derneğimizin bünyesinde oluşturduğumuz Aydın Gelecek Akademisi altında Ufkumuz Aydın seminerleri kapsamında 09.06.2020 Salı günü saat 21:00 de Derneğimizin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selim Soydemir’in konuşmacı olduğu Derneğimizin Yönetim Kurulu üyesi AB İşleri Uzmanı Arzu Akar’ın yönlendirmesiyle Korona Günlerinde Ekonomi ve Sonrası” konulu derneğimizin Instagram (ankaraaydinlilar) hesabında canlı yayın gerçekleştirdik. İlk defa gerçekleştirdiğimiz ve yaklaşık 1 saat 30 dakika süren canlı yayında seminerimizi 60 kişinin üstünde hemşerimiz ve konuya ilgi duyan arkadaşlarımız izledi.

Korona Günlerinde Ekonomi ve Sonrası konulu seminerde; dünya ve ülkemiz Covid-19 salgınına karşı hazırlık durumu neydi, dünya ve ülkemiz salgına nasıl yakalandı, salgına bağlı olarak ekonomi nasıl etkilendi, alınan tedbirlerden etkilenen sektörler, vatandaşımıza sağlanan kredilerden, uluslararası kurumların salgına karşı duruşları, ülkeler arasındaki ticari ilişkiler, küresel ısınma ve covid salgını gibi konularda küresel birlikteliğin bulunmadığından bahsedildi. Canlı yayınımızda konuşmacılarımız 4. Sanayi devrimi, robotlardan, bilişim sektörü, yapay zeka, tedarik zincirinden, gelecek teknolojilerden, ülkemizin salgın başladığında ekonomik olarak ne durumdaydı, hazine ve maliye nasıl tedbir aldı, turizm sektörü nasıl etkilendi, kültür ve sanat alanında çalışanların salgından nasıl etkilendi, inşaat, tarım sektörü nasıl etkilendi gibi konular konuşuldu.

İlk defa gerçekleştirdiğimiz canlı yayına katılım sağlayan konuklarımıza ve yayınımızı takip eden hemşerilerimize teşekkür ederiz. Buna benzer çeşitli konularda konusunda uzman kişilerin katılımı ile yayınlarımız devam edecektir.

Yönetim kurulu