Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlendiği etkinlikte Ankara’da yaşayan Aydınlı hemşerilerimizi 06 Kasım 2022 pazar günü Keşkek Gününde buluşturdu. Derneğimizin terasında kendi imkanlarımızla gerçekleştirilen Aydın usulu Keşkek etkinliğimiz saat 12:30’da başladı. Keşkek etkinliğimize yönetim ve denetim kurulu üyelerimizin yanı sıra milletvekilimiz Derneğimizin 4. Genel Başkanı Sayın Yusuf Özdemir’in yanı sıra yaklaşık kalabalık hemşeri grubu katıldı.

Keşkek etkinliğinde söz alan Dernek Başkanımız Halil Apaydın, ilimize özgü Keşkek etkinliğimizde hemşerilerimizle bir arada olmaktan mutlu olduğu, keşkek etkinliğin aslında bahane olduğunu, arkadaşlıklarımızın, dostluklarımızın gelişmesi, İlimizle ilgili bir şeyler paylaşılması, kültürümüzün yaşatılması için bunun gibi etkinlikleri düzenlediklerini ifade ederek hemşerilerimizin katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dernek Başkanı Apaydın konuşmasının devamında Ankaradaki üniversitelere kazanan Aydınlı öğrencilere bu yılda burs vermeye devam edeceklerini, burs başvurularını aldıklarını, bu ay için başvuruları değerlendirerek ihtiyaç sahibi en uygun öğrencileri belirleyeceklerini burs kaynağına katkı sağlamak isteyen hemşerilerimizin de derneğimizin burs hesabına ödeme yapabileceklerini söyledi.

Dernek bünyesinde oluşturduğumız Türk Sanat Müziği koro çalışmalarını başladığını, Halk Müziği Koro çalışmalarının da en yakın zamanda başlayacaklarını hemşerilerimizin çalışmalara katılabileceklerini ifade etti. Dernek Başkanı Halil Apaydın keşkek etkinliğinde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan hemşerilerimizi teşekkür ederek sözlerini son verdi.

Kasım ayı Keşkek etkinliğimiz bölgemizin sevilen türküleri ve zeybek oyunlarının ardından hemşerilerimizin dağılması ile saat 15:00 de sona erdi. Keşkek etkinliğimize katılarak derneğimize destek olan hemşerilerimize ve etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yönetim kurulu